DSC_7503

Jag har fått äran att testa och recensera ståbrädan Easy X Rider med sits och jag har rullat den i några månader så nu har jag äntligen skrivit ihop en recension

Tre extra plus

  1. Stabil sits som även yngre barn kan använda
  2. Enkel att klicka på och av från barnvagnen
  3. Universal, passar i princip alla vagnar med bakaxel

Tre ”på min önskelista”

  1. Rätt mycket skruvande för att bygga ihop den
  2. Behöver verktyg för att ändra inställningar mellan vagnar
  3. Sittdelen är skrymmande och får inte plats i alla varukorgar

En perfekt ståbräda om man får barn tätt

Den här pallen är verkligen stabil och den har höga kanter och en bygel med handtag framtill så även Oscar som bara är 18 månader sitter riktigt stabilt i den här sittdelen och han skulle inte kunna sitta still och hålla balansen på någon vanlig sittdel till andra ståbrädor som mer ser ut som cykelsadlar.

DSC_7488

Han tycker dessutom att det är oerhört kul att åka i den så det har blivit både en och två ”karusellturer” i den hemma i vardagsrummet.

Toppen ståbräda med sittdel om man använder ståbräda mesta delen av tiden

Det här att den passar om man har barn tätt märks också på att det är en väldigt bra ståbräda att rulla med om man har ett barn som åker väldigt mycket ståbräda. Har man ett barn som hoppar upp och ner från ståbrädan ofta under en promenad eller som går mesta delen av tiden så skulle jag köpa den här ståbrädan utan sittdel för den tar mycket plats även hopfälld om man har sittdelen kvar på och tar man av sittdelen så får den inte plats i alla barnvagnars varukorgar så då går man runt och håller i den.

DSC_7547

Universal ståbräda som passar de flesta vagnar med bakaxel

Fördelen med ståbrädan är att den passar verkligen de flesta vagnar som har en bakaxel. I förpackningen får man med flera olika insatser som gör att man kan ställa in den precis efter den vagn man vill ha den på

Omständigt att byta från olika vagnar

Men det är inte så att man enkelt kan klicka bort ståbrädan från ens större vagn så som t.ex. Joolz Day2 och klicka på den på sin Emmaljunga NXT60 eller vidare till sin Babyzen YOYO+.

img_0441

Å ena sidan är det väldigt enkelt att klicka bort den från den vagn man har den på. Då drar man bara två spakar bakåt och lyfter av den men vill man flytta den från en vagn till en annan så får man ta fram verktygslådan. Skruva muttrar, måtta, byta insatser och sedan klicka på den på nästa.

Viss produktutveckling hade varit önskvärd

Som t.ex. hur man monterar fast hjulen. På de flesta ståbrädor så som Emmaljungas egen eller Babyzen YOYO+s egen klickar man bara fast hjulen på ståbrädan. Tittar man även på hur man monterar hjul på barnvagnar sker även det genom enkla klick.

På den här ståbrädan ska det skruvas fast muttrar. Det blir onödigt omständigt och hade det varit enklare så hade det upplevts betydligt mer användarvänligt.

Måtta in och skruva fast

För att installera står redan på sin vagn behöver man använda verktyg. Detta gör att installationen inte görs speciellt snabbt detta gör även att man behöver ändra inställningarna med hjälp och verktyg om man ska byta mellan olika vagnar

Vem passar den här ståbrädan?

Den här stora brädan passar dig som använder en vagn med bakaxel och som vill kunna flytta din ståbräda mellan olika vagnar. Vilket är inte möjligt om du använder en original ståbrädan för ett visst barnvagnsmärke.

img_0442

Ståbrädan utan sittdel

Utan sittdelen på är ståbrädan också riktigt bra. Den har stort utrymme för fötter att stå på och riktigt bra med antihalk.

DSC_7510.jpg

Den har tysta lättrullade hjul som inte äter grus och en stor fördel med att använda den utan sittdelen är att den är enkel att fälla upp.

DSC_7515.jpg

Bättre än vissa originalståbrädor

Till min Babyzen YOYO+ tycker jag orginalståbrädan är bättre då den är enklare att montera och att flytta fram och tillbaka och även till Bugaboo tycker jag originalet är värt att satsa på för den går att hålla uppfälld själv utan band.

Men när jag jämför den här ståbrädan mot min Emmaljungaståbräda så tycker jag den här är mycket bättre. Den är enklare att klicka på och av efter att man har måttat in den och den är bättre att fälla upp. och ståbrädan är bredare och det går även att fästa en pall på den.

Dessutom på NXT60 är det som gjort att spänna upp ståbrädan mot det band man justerar ryggen på barnvagnen.

Vem bör köpa till sittdelen

Om du har tätt mellan dina två barn och du har ett äldre barn som vill åka mycket rekommenderar jag att du även köper sittdelen. Om du däremot har ett barn som vill hoppa i och ur ganska mycket och du ofta får fälla upp stå brädan kanske det är bättre att avvakta med sittdelen.

DSC_7500.jpg

En stor fördel med sittdelen är just det att den är så stabil att även yngre barn som är runt året sitter bra i den.

Sammanfattning

Så om man ska sammanfatta det här inlägget så skulle jag säga att det här är en jättebra ståbräda men den kräver sin tid för att monteras och om jag fick önska skulle gärna se att den vidare utvecklas så monteringen bli lättare men i övrigt så är det här en väldigt bra ståbräda med pall för de som har barn tätt och det äldre barnet åker mycket ståbräda och vill ha möjlighet att kunna sitta bra.

Sittdelen är så stabil så att det blir lite som en syskonvagn light.

Har man istället ett barn som hoppar mycket upp och ner från ståbrädan under färden så skulle jag avvakta med sittdelen och bara montera på ståbrädan.

DSC_7508.jpg

Annonser