DSC_8192

Jag har fått äran att testa och recensera vårnyheten Babyjogger City Tour Lux och nu har jag skrivit ihop en recension

Fyra extra plus

 1. Stabil och tålig vagn
 2. Vändbar sittdel
 3. Liten hopfälld
 4. Fälls ihop med liggdelen (!!!) kvar på

Tre ”på min önskelista”

 1. Lite extra vaddering på sittdelen
 2. Ibland svårt att fälla ut den snyggt
 3. Lite djupare sittdjup hade inte skadat

På pappret har den här vagnen nog det mesta

Dessutom har det inte bara stannat till att imponera på pappret utan det mesta har nog faktiskt även slagit in då jag har fått testa den live. Det är absolut ingen hemlighet att jag tycker oerhört mycket om den här vagnen och som cityvagn/bilvagn slår den nog de flesta andra vagnarna på fingrarna just i sin mångfald.

Saker som jag som barnvagnsrecensent brukar titta efter när jag recenserar cityvagnar är-

 • Liten hopfälld
 • Enkel att fälla ihop
 • Väger lite
 • Enkel att bära
 • Tåliga hjul
 • Vändbar sittdel
 • Tar liten plats att förvara
 • Fullt liggläge
 • Lång sufflett
 • Ställbart fotstöd

På Babyjogger City Tour Lux kan vi helt enkelt sätta check på alla de punkterna. Riktigt trevlig vagn med fempunktsbälte, Swingawaybygel (tillbehör) och tåliga PU-foamdäck

Skillnad mellan City Tour och City Tour Lux

Ja alltså, det är så mycket skillnad så det snarare handlar om olika vagnar. Det som är likheter är förutom namnet att båda kommer med en praktisk förvaringsryggsäck och att de blir små hopfällda. Annars så skiljer sig sittdelarna, fotstöden, materialet i däcken, längden på suffletten mm mm. City Tour har inte vändbar sittdel men det har City Tour Lux

Jag har tidigare recenserat Babyjogger City Tour. Både som vardagsvagn och som handbagage

Jag tänker så här. Om det är viktigt att kunna resa med vagnen som handbagage så är det City Tour som är alternativet. Eller om priset är avgörande. I övrigt så tycker jag att City Tour Lux är det starkare alternativet som Cityvagn/Bilvagn.

Stabil och lättkörd

Körkänslan i den här vagnen är jätteskön. Den rullar på väldigt bra även om den inte tycker om snövallar. Men i övrigt känns den oerhört stabil och inte alls ranglig.

Sittdel

Sittdelen är en vanlig ickeergonomisk sittdel med fullt liggläge. Du ställer in lutningen genom en knapp högst upp på ryggstödet och den har även ställbart fotstöd. Jag hade kunnat önska lite mer vadderad sittdel och kanske ett snäpp djupare men det är småpet.

Vagnen har lång rygg så även min fyraåring sitter bra i den lillebror på snart två år har sovit väldigt gott.

Lång sufflett och lååååång sufflett

Det finns vagnar som har lång sufflett och så finns de vagnar som har lååååång sufflett. Babyjogger City Tour Lux har rejält tilltagen förlängningsbar sufflett. Perfekt för långa lata sommardagar.

Irriterande nära handbagemått

Enligt dagens IATA-standard (en frivillig överenskommelse mellan flygbolagen) får handbagaget vara högst 56 cm x 45 cm x 25 cm. De flesta flygbolag använder sig av dessa begränsningar men olika flygbolag kan ha olika regler för handbagagets mått och vikt.

Babyjogger City Tour har måtten 61 x 54,6 x 25,4 cm och väger 8,2 kg. Jag vet att Babyjogger själva inte marknadsför det som en handbagagevagn utan en Cityvagn men jag vet också minst en som tagit av hjulen, lagt den i transportväskan och fått med den som handbagage på ett flygplan. Men det här är inget man kan räkna med och egentligen är tanken att den checkas in då man reser med den.

En annan grej som gör att man gärna hade velat resa med den är att den har samma praktiska ryggsäcksväska som City Tour. Perfekt att förvara vagnen i.

Fälls ihop med sittdelen kvar på både i framåtvänt läge och bakåtvänt läge

Det finns lite grejer med den här vagnen som är ganska speciella. Det finns ganska många vagnar som går att fälla ihop med sittdelen kvar på. Men då är det oftast bara i framåtvänt läge. Babyjogger City Tour Lux har den speciella egenskapen att den går att fälla ihop till lika platt läge vare sig sittdelen är vänd mot dig eller från dig. Oerhört praktiskt då det gör att du bara rullar in i hemmet, lyfter ut ditt barn och fäller ihop vagnen.

Går att fälla ihop med liggdelen kvar på

En annan oerhört nytänkande grej är att den här vagnen har en riktigt ombonad liggdel och hör nu. Det går att fälla ihop vagnen med den liggdelen kvar på. Det här gör att vagnen fälls snabbt och fort och tar lite plats i bagageutrymmet även om du rullar den med liggdel

Det här gör även att då du har rullat klart vagnen med liggdel och det är dags att stoppa undan liggdelen så viker du bara ihop den på mitten och lägger in i en vanlig hylla. Den tar oerhört liten plats. då den förvaras.

Pris

4795 kr är grundpris för Babyjogger City Tour Lux som sittdel

Vill du köpa till bygel kostar den 475 kr och vill du köpa till liggdel så landar den på 1995 kr. Babyskyddsadaptrar finns och kostar 545 kr.

Det går även att fästa Babyjoggers egen ståbräda på den. Den kostar strax under 1000-lappen

Sammanfattning

Det här är en väldigt nytänkande och spännande vagn som jag tror kommer bli väldigt populär då folk får upp ögonen för den.

Jag älskar vagnar som får plats i en standard 60 x 60 garderob men ändå är så stabila att de klarar av barn som väger 18 kilo. Den här vagnen är en sådan där vagn man ska köpa redan då man rullar ut från BB och sedan ha som komplement hela barnvagnstiden. Jag tror att för många kommer det här vara den sista vagnen folk gör sig av med då deras barn slutar åka vagn.

Tack Babyjogger för att jag har fått chansen att recensera er vagn. Det har varit ett oerhört roligt nöje.

Annonser