Jag har fått äran att testa och recensera vårnyheten Cybex Balios S och nu har jag skrivit ihop en recension

Tre extra plus

  1. Oerhört lättrullad och lättkörd
  2. Handtaget går att höja rejält
  3. Mycket vagn för relativt liten kostnad

Tre ”på min önskelista”

  1. Materialet på framdäcken står inte emot grus utan det blir märken i dem
  2. Ibland då man fäller ut vagnen från hopfällt så hakar den fast i varukorgen
  3. Sittdelen är lite bakåtlutat och då fotstödet inte fångar upp barn som inte når ner till det nedre fotstödet sitter de lite som hösäckar i vagnen

Teleskophandtag med högt läge

Jag personligen föredrar teleskophandtag och speciellt de som justeras enkelt med bara en knapp mitt på handtaget. Här får Cybex Balios S fullpott för det är enkelt att ändra läge på handtaget just genom att det är en knapp som är lätt att trycka in och dessutom går det att höja upp handtaget oerhört högt. Den här vagnen passar både lång och kort.

Fälls enkelt till stående läge

För att fälla ihop vagnen trycker man en knapp ovanpå handtaget åt sidan samtidigt som man trycker in knappen på undersidan av handtaget och knuffar ihop teleskophandtaget i botten.

Vagnen fälls då som en fällkniv till stående läge.

Det här gör att den inte tar upp hela hallen utan den får plats i ett hörn mot väggen (perfekt för sånna som mig som har barnvagnar i alla hör av lägenheten).

Praktiskt handtag inbyggt i chassit

Dessutom har vagnen ett naturligt handtag inbyggt på undersidan av sittdelen och vid hopfällt läge hamnar det här högst upp så vill man bära upp vagnen för en trappa gör man det enkelt med en hand medan man bär väskor över axeln och barn på andra armen.

Sittdel med fullt liggläge

Cybex Balios S har vanlig sittdel istället för ergonomisk sittdel och det i kombination med ett ställbart fotstöd gör att den går att fällas till fullt liggläge.

Så istället för att köpa liggdel kan man ställa en mjuklift i den eller om man har barn som vill sova på sidan eller mage då de sover middag så är det här ett bra val.

För att justera läge på sittdelen trycker man in en knapp på baksidan av ryggstödet. Enkelt och smidigt och görs med bara en hand.

Vändbar sittdel med swingawaybygel

Sittdelen är vändbar så du kan välja att ha ditt barn mot dig eller från dig. Du ändrar enkelt läge genom att trycka in memoryknapparna på vardera sida av sittdelen.

Memoryknappar betyder att du inte behöver försätta hålla i. Knappen medan du lyfter utan du trycker först in ena knappen, sedan andra och därefter lyfter du rakt upp. Smidigt och användarvänligt.

Lååååååång sufflett

Är det något Cybex Balios S har så är det låååång sufflett. Som om det inte vore nog går den dessutom att förlänga ett steg till genom att öppna en dragkedja och som om inte det inte vore nog så har den en solkeps längst fram. Imponerande. Längst bak på suffletten finns även en vädringslucka/tittlucka med meshnät som går att täckas över med en lucka.

Tyget känns exklusivt

Valet av tyg till sittdel och sufflett känns väldigt exklusivt och andas kvalité. Det här ger vagnen ett stort lyft och jag tycker den är en riktig skönhet. Dessutom gifter sig tygvalet väl med konstläderdetaljerna på bygeln.

Lättåtkomlig stor varukorg

Cybex Balios S har en väldigt rymlig och oerhört lättåtkomlig varukorg som för att du får med dig det mesta du behöver. Den har dessutom en form som gör att den håller sig bred så du lätt ser vad du har i den.

Mjukt gung och väldigt lättkörd

Hur gungig vagn man fördrar är en smaksak men den här vagnen tillhör absolut de med mest dämpning och gung. Det skulle på pappret göra den till en perfekt terrängvagn i kombination med hur lättrullad den är och med dess stora punkteringsfria bakhjul men nu när det har varit väldigt mycket snö i Stockholm har den kört fast då jag kört den med barn i och ståbräda efter och man har fått backa den och ta ny kraft.

Olika material i framhjul och bakhjul

En annan sak som gör att den här vagnen inte blir den som man väljer om man ska gå på kuperat underlag är att det är olika material på framhjulen och bakhjulen och de främre hjulen lämnar marken från grus

Smidig bilvagn

Istället skulle jag säga att enkelheten att fälla ihop vagnen i kombination med att den inte tar så stor plats eller väger mer än andra vagnar i den här storleken gör att det blir en väldigt bra bilvagn.

Mycket vagn för priset

Dessutom måste man se till priset då man recenserar en vagn och den här vagnen kostar bara 4500 kr som sittvagn. Det är hela 2000 kr mindre än Cybex Mios.

Vill man köpa till en liggdel till Cybex Balios S så kostar den 1600 kr.

Slutord

Den största vinsten med den här vagnen är helt klart dess pris. Det är en vagn som du fungerar från nyfödd till ungefär 4 år eller 17 kg. Det är nog inte en vagn jag skulle välja att ha som enda vagn men för det här priset gör det att det blir en perfekt cityvagn/bilvagn som blir kvar i hemmet under hela ditt barns barnvagnstid.

Tack Cybex för att jag fick recensera Cybex Balios S. Det har varit ett sant nöje.

Annonser