Jag har fått äran att testa och recensera Emmaljunga NXT60 och jag har rullat den sedan i höstas så nu har jag äntligen skrivit ihop en recension

Tre extra plus

  1. Liten och smidig men en riktigt rejäl barnvagn
  2. Går att få i flera olika versioner
  3. Stor rymlig sits

Tre ”på min önskelista”

  1. Smalt handtag (men går därför att fälla ihop mer kompakt tack vare det)
  2. Lite kort i ryggen (men ingår spacer)
  3. Varukorgen hade kunnat få vara lite större

En riktig och rejäl vagn i smidig förpackning

Jag är väldigt imponerad över NXT60 det här är småsyskonet till NXT90 (som jag recenserat här tidigare) men liten är verkligen inte rätt ord för det är samma storlek på sittdelen till NXT60 och NXT90 så barnet sitter lika bra i de båda men den som kör får en nättare vagn att kryssa runt mellan varuhyllorna med.

Det som egentligen skiljer är att NXT60 har ett lättare och smalare chassi och hjulen är något mindre än på NXT90.

Dessutom har handtaget på NXT60 en ny design för att vagnen ska bli så liten som möjligt när den fälls ihop.

NXT60, NXT60F

Jag har recenserat NXT60 som har ergonomisk sittdel. NXT60F står för Flat och är en ”vanlig” sittdel där det går att få helt plant liggläge.

Tre versioner, samma vagn

Smaken är som baken och det har Emmaljunga tagit fasta på så de har utvecklat tre olika modeller av sina vagnar.

Lounge är den barnvagnen jag har rullat. Den har härliga luftdäck med så där galet snygga vita hjulsidor som ger en klassisk elegant look ihop med konstläderdetaljer på handtag och bygel.

Competition är lite sportigare, har små hål i konstläderdetaljerna på bygeln och handtaget som för tankarna till sportbilar. Utöver det har den Ecco-hjul och reflexer på chassit. (bilden är från då barnvagnsnerd recenserade den på sin blogg. Inlägget hittar du här)

Outdoor är sista modellen. Den har är ett stilrent svart chassi med lufthjul i offroadmodell runt om.

Inom varje modell kan man sedan välja vilken färg man vill ha och väljer man svart så är den i olika nyanser och material beroende på modell. (bilden är från då barnvagnstest recenserade den på sin blogg. Inlägget hittar du här)

Handtag

Handtaget är smalt. Den har samma bredd som Babyzen YOYO+, men det som gör det så smart med att den är smal är att den går att vika ihop dubbelt så att den blir väldigt kort. Det är toppen om man står på en trång buss eller ska in i en liten hiss.

Både teleskop och knäled

Vill man göra sin vagn ännu kortare så kan man dessutom fälla in hela handtaget som ett teleskophandtag först innan man sedan fäller ihop knäleden.

Den här möjligheten gör även att vagnen passar både väldigt kort till väldigt lång.

Sittdel

Sittdelen är en ergonomisk sittdel med swingawaybygel som öppnas på ena sidan. Den har samma mått som den större Emmaljungan NXT90. Vagnen är rätt kort i ryggen och det har Emmaljunga kompenserat genom en spacer som höjer sittdelen ungefär 10 cm.

Jag hoppas att de vid nästa version istället förlänger grundutförandet av sittdelen till samma mått för även om spacern absolut fungerar så blir den som en kudde som precis har fel längd för min son.

Enkelt att justera sittläge

Bak på ryggen av NXT60 sitter ett hårt band. Genom att dra i det uppåt så justeras sittläget på barnvagnen. Det är oerhört användarvänligt och en oerhört estetisk lösning. Dessutom är det här bandet perfekt att hänga en organizer i eller om man använder vagnen med ståbräda så blir det ett naturligt handtag för det större barnet att hålla sig i

Vändbar sittdel

Sittdelen är vändbar så du kan både ha barnet vänt mot dig eller från dig. Du byter enkelt mellan de här lägena genom att trycka in en knapp på vardera sida och sedan lyfta rakt upp. I frånvänt läge går det att öppna upp en vädringslucka/tittlucka med meshnät. När man har barnet vänt mot sig tycker jag dock att det är bäst att inte ha suffletten utfälld för eftersom sitthöjden är låg på barnvagnen så skymmer suffletten så man inte ser barnet i den om man den är utfälld. Det här är bara detaljer och inget jag går och stör mig på konstant. Det finns så många andra vinningar med att chassit är litet och lågt.

Sufflett

Suffletten är förlängningsbar med dragkedja och täcker bra. Den är kraftig och vadderad vilket ger en lyxig känsla och öppnar man upp den helt kan man öppna upp en vädringslucka med meshnät

Varukorg

Varukorgen är godkänd till fem kilo och storleken är så att du får med dig ungefär den vikten i varor. Det är inte en jättestor varukorg helt enkelt men ungefär en matkasse och en handväska får plats samtidigt utan problem.

Körkänsla

Det här är en oerhört trevlig vagn att köra. Det är faktiskt just körkänslan som gör att man blir kär i den. Den rullar på bra och backar absolut inte för snö eller lite kuperad terräng. Oerhört lättrullad vagn som fungerar lika bra på landet som i citymiljö.

Pris

Rekpriset för sittvagn är 6995:- och då ingår spacer för att förlänga sittdel samt myggnät med inbyggd solgardin. Rekommenderat pris på liggdel är 2700:- och för mer info om tillbehör osv kan ni klicka er in här på Emmaljungas hemsida.

Slutord

Jag är riktig imponerad över den här vagnen och väljer den väldigt ofta om jag ska iväg. Det roliga är att även min man tycker väldigt mycket om den och får han välja blir det ofta just NXT60.

Det här är en vagn som är svår att sätta fingret på vad det är speciellt som gör den så bra. Den bara funkar helt enkelt och man trivs med den.

Tack Emmaljunga för att jag fick chansen att recensera Emmaljunga NXT60. Det har varit oerhört trevligt.

Annonser