Jag har fått äran att testa och recensera Petite Chérie Avion Air som är en sulky från Jollyroom

DSC_9326

och nu när sommaren sprudlar och semestrarna står i antågande är verkligen sådana här vagnar högaktuella.

Tre extra plus

1 Ställbart fotstöd

2 Bygel

3 Enkel att fälla och blir kompakt hopfälld

Tre ”på min önskelista”

1 Tjockare tyg i suffletten

2 Varukorg som är enklare att lasta från alla håll

3 Bättre vaddering i sittdelen

Kompakt sulky

Det känns som om den lilla smarta kompakta vagnen verkligen är här för att stanna. Varje år nu kommer jag på mig själv med att skriva att det är småvagnarnas vår. Det känns som om folk har förstått att på samma sätt som man inte bara har ett par skor för alla tillfällen så har man en större vagn och sedan en kompakt sulky som cityvagn, resevagn och bilvagn.

Resevagn med lufthjul

Petite Chérie Avion Air är den minsta vagnen jag testat med lufthjul. Den har dessutom dämpning i däcken så den rullar på väldigt tyst och bekvämt. Jag hann tänka tanken att om man checkar in vagnen och flyger med den kanske lufttrycket påverkas i hjulen men eftersom flygplan själva har lufthjul kan ju det där inte vara något problem.

Fördelen om man har lufthjul är såklart att man vet att det inte är grusätardäck. Nackdelen är såklart risken för pyspunka eller punktering på semestern. Men som allt annat gäller det väl att ge vagnen lite underhåll och hålla hjulen pumpade enligt de mått som rekommenderas, då brukar man kunna undvika punka.

Hur mycket hjulen har med körkänslan att göra vet jag inte. Jag tycker att många av nutidens PU-foamdäck har samma känsla som lufthjul och är det inte EVA-material så blir det inga märken i hjulen ändå. Men jag märker att den här vagnen rullar på bra och den är tyst på alla underlag.

DSC_9303

Varukorg

Barnvagnar i den här storleken brukar enligt standard krävas att de ska godkännas till två kilo i varukorgen. Den här är godkänd till tre kilo vilket är mer än godkänt även om flera vagnar i samma storlek nu för tiden testar upp till fem kilo.

Det är inte den lättaste varukorgen att lasta saker i men du får helt klart med dig en ”snabbhandling på väg hem från förskolan” handling i den. Jag lastade på en förpackning blöjor och fredagstacosen men mer än det var svårt att klämma in men samtidigt är det mer än jag fått in i större vagnar typ Dubatti eller Emmaljunga NXT60 så det räcker helt enkelt i vardagen.

DSC_9271

Rymlig sittdel och ställbart fotstöd

En av de riktiga styrkorna med den här vagnen är att sittdelen är väldigt rymlig i bredd och den har ett ställbart fotstöd som enkelt justeras med en knapp. Perfekt om man har en liten som sover middag i vagnen.

Sedan tycker jag väldigt mycket om att den här bygel som standard.

DSC_9278

Ryggplattan är inte så lång men det är den aldrig på vagnar som blir så här små hopfällda. Det hänger liksom ihop med att man fäller den på mitten. Det här stör ändå inte för min tvååring kan ändå luta sig och få stöd för huvudet.

DSC_9293

Dyna i vagnen kan vara att föredra

Däremot tycker jag sittdelen är lite lite vadderad och nu har ju iofs min tvååring fortfarande blöja men jag tänker att om jag skulle använda den under längre tid på en semester t.ex. så hade jag nog köpt en dyna att ha i den.

DSC_9310

En dyna är ju dessutom enklare att tvätta bort smält sommarglass från än sittdelsklädseln och petit cheri själva har väldigt fina dynor så är du sugen på vagnen så klicka hem även en dyna.

Enkel hopfällning

Om du vet hur man fäller ihop en Babyzen YOYO+ klarar du direkt den här fällningen då den påminner men är enklare ändå. Det finns en knapp på varje del av insidan av handtaget. Tryck in dem samtidigt som du fäller handtaget bakåt mot dig. Sedan trycker du bara ihop ihop vagnen till hopfällt läge.

I chassit är det inbyggt ett bärhandtag i plast och även en bärrem sitter fastknäppt där. Väldigt praktiskt för att bara kasta upp vagnen på axeln eller bära den med sig.

Mått & Vikt

Mått hopfälld:

57 X 48 x 25 cm.

Mått uppfälld:

H102 x B48 x L77 cm.

Mått sits och rygg:

Sits: B32, Rygg: H41 cm.

Vikt: 7,19 kg (vägd hemma i min bagagevåg)

Den blir faktiskt väldigt liten hopfälld den här barnvagnen och enligt dagens IATA-standard (en frivillig överenskommelse mellan flygbolagen) får handbagaget vara högst 56 cm x 45 cm x 25 cm.

De flesta flygbolag använder sig av dessa begränsningar men olika flygbolag kan ha olika regler för handbagagets mått och vikt så det enklaste är att läsa på varje bolags hemsida (sedan kan man alltid chansa och många gånger går det ändå)

DSC_9269

Pris

Just nu kostar Petit Chérie Avion Air 1999 sek hos Jollyroom. (Ordinarie pris är 3995 sek)

Sammanfattning och jämförelse med annat på marknaden

Jag tycker det här är en spännande vagn och den har enkel hopfällning och blir kompakt hopfälld. Det är kul att se att Petit Chérie som är Jollyrooms eget märke börjar bli ett märke att verkligen tänka på då man tittar efter vagn.

För priset 1999 kr tycker jag det är en bra vagn. Jag skulle nog kanske önskat lite mer vaddering i sittdelen och tjockare sufflett för det priset men den har saker som ställbart fotstöd och riktigt skönt konstläder på handtaget som verkligen gör den prisvärd.

En konkurrent i den här klassen är Babyjogger City Tour men den kostar 2995 kr så den ligger högre i pris, har inte ställbart fotstöd och EVA-däck som får märken av grus. Dessutom behöver man köpa till bygel separat om man vill ha det.

För ordinariepris på 3995 sek så kommer man upp i samma prisklass som Babyzen YOYO+ och där tycker jag inte den riktigt kan konkurrera ännu då den blir lite större hopfälld och inte har lika exklusiva tyger eller vaddering i sittdelen. Men jag föredrar handtaget på Petit Chérie framför Babyzens så det är ett stort plus.

Men köper du den här vagnen kommer du absolut bli nöjd. Det är en trevlig vagn och mellan resorna kommer den nog rulla väldigt ofta i din vardag och även till och från förskolan.

Tack Jollyroom för att jag fick recensera er vagn. Det har varit väldigt kul.

DSC_9288

Annonser