Jag har fått äran att testa och recensera Baby Jogger City Mini GT i Anniversary Edition och nu har jag skrivit ihop en liten recension

Tre extra plus

  1. Galet enkel att fälla ihop. Alltså vi pratar galet enkelt
  2. Fullt liggläge, stor och rymlig sittdel & Superlång sufflett
  3. Superhärlig körkänsla

Tre små knorr

  1. Varukorgen hade gärna fått vara enklare att lasta in i varukorgen
  2. Endast framåtvänd
  3. Känns att den är trehjulig då man rullar upp för trottoarkanter t.ex

Tio år sedan Baby Jogger City Mini GT släpptes men slår fortfarande konkurrenterna på fingrarna (hjulen?) i mycket

Jag är väldigt imponerad över Baby Jogger City Mini GT och det är verkligen ingen hemlighet. Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig då jag plockade upp den ur kartongen men jag blev kär direkt.

Kärleken består i en blandning av att sittdelen är rymlig som en sån där Lazyboy-fåtölj som de har i Friends, den superlånga suffletten som är uppbyggd så den automatiskt blir förlängningsbar utan att behöva öppna en dragkedja samt det fulla liggläget med stor vädringslucka med meshnät. Utöver det är den oerhört härlig att köra och man rullar den enkelt med en hand. Ja apropå en hand så funkar hopfällningen så enkelt att man helt enkelt drar i handtaget det står ”fold” som sitter mitt i sittdelen. Vagnen slår då ihop som en fällkniv och sedan är det bara kasta in den i en bil eller ställa den mot en vägg.

Superlång sufflett i två steg

Den här vagnen har en bred och lååång sufflett som täcker väl och har inte bara en utan två tittluckor. Det jag menar med att den är i två steg är att man kan välja att bara dra fram den en ”sektion” och då ser den ut som en helt utdragen sufflett

men sedan kan man dra ut den en sektion till och då ser den likadan ut men längre. Så det går väldigt fort att justera längden och man behöver inte öppna dragkedjor eller så för att ändra längden.

Ställbart knäledshandtag

Vagnen har ett knälededshandtag med Babyjoggers klassiska gummerade yta. Det här är väl egentligen det jag aldrig blir vän med på Baby Jogger. Jag tycker handtaget känns lite kladdigt att hålla i. Men det här är väl tycke och smak och stör man sig mycket på det är det enkelt fixat att köpa handtagsskydd (finns inte original)

Generös sittyta med bra vaddering och fullt liggläge

I introt gjorde jag liknelsen med en sådan där lazyboyfåtölj som Joey och Chandler har i Vänner. Det är verkligen en väl tilltagen sittdel både i längd och bredd och jag har ju Anniversaryutgåvan och den är sydd i mjukt slitstarkt tyg och tjock vaddering så även barn som inte har blöja på sig sitter väldigt mjukt.

Sedan har den här vagnen fullt liggläge vilket passar bra om man är på språng med ett barn som fortfarande sover middag. Oscar har somnar gott flera gånger i den och han somnar nästan aldrig i vagn längre i vanliga fall.

Luftinsläpp XXL

Sedan har den här vagnen möjligheten att ha ett jättestort luftinsläpp i ryggstödet på vagnen så även om man täcker för hela överdelen med filtar så får barnet gott om syre.

Vill man inte ha det in släppet för att t.ex göra det mörkare så drar man ner ett täcktyg.

Körkänslan är toppen

Den här vagnen rullar oerhört enkelt och lätt och du styr den med lätthet med bara en hand (perfekt för latteföräldrar)

Den svänger väldigt snabbt och det kanske är just för att den är trehjulig?

Ja och då vi ändå pratar om att den är trehjulig. Det märker man av t.ex om man häver den in på en buss, men inte mer än att om man tänker på det så balanserar man enkelt upp det så det uppfattar jag inte som något problem utan mer som naturligt.

Perfekt Kolmårdenvagn

Det här är en sådan där vagn som passar utmärkt att rulla på alla sommarens äventyr. Har du ett barn som sover på dagarna så har du fullt liggläge till den även om ni är på språng, den är enkel att fälla ihop och lasta oavsett om ni reser med bil, tåg eller checkar in den på ett flyg.

Den är lättkörd på de flesta underlag och den har lång skyddande sufflett. Det här blir garanterat vagnen jag väljer i sommar då familjen tar tåget till Göteborg.

Satsa på Anniversaryutgåvan

För att fira att det är 10-år sedan City Mini GT först kom ut på marknaden har Baby Jogger tagit fram en begränsad utgåva av City Mini Anniversary Edition, City Mini GT Anniversary Edition och City Select Anniversary Edition.

De begränsade utgåvorna har ett exklusivt värmeförseglat tyg som tillsammans med mjuka cognac detaljer i konstläder ser riktigt stilsäkert ut. I övrigt är det samma användarvänliga barnvagn som tidigare men det här tyget som de har valt ger verkligen vagnen ett lyft och är oerhört mjukt och följsamt. Så går du i tankarna att köpa en GT passa på nu medan det finns kvar av den här utgåvan.

Pris

Det här är en vagn som jag tidigare sagt funnits tio år på marknaden så det finns både en del begagnade att köpa och en del klipp att göra på äldre men nya modeller. Men vill man ha den ursnygga Anniversary utgåvan så ligger priset omkring 6000 kr.

Samma vagn även som syskonvagn

En riktigt bra grej med den här vagnen är att den även finns som syskonvagn. Här har jag skrivit om den i det utförandet.

Sammanfattning

Den här vagnen är en perfekt kombination mellan lättkörd, rymlig, tålig och kompakt. Jag tycker det här är en väldigt bra all-roundvagn som klarar sig bra i de flesta situationerna och fällningen med Quick-fold (att man bara drar i ett band för att fälla den) är genialisk.

Det finns en anledning att den här vagnen blivit kvar på marknaden i 10 år. Den tar sin självklara plats där helt enkelt.

Tack Baby Jogger för att jag fått recensera er vagn

Annonser