Jag har fått chansen att testa och recensera KeepJars shoppingbag för barnvagnar och den här nätkassen har imponerat på mig på fler än ett vis.

Väldigt användarvänlig produkt som på ett självklart vis fyller sitt behov. 

Till att börja med så är det här en imponerande produkt även om man bara skulle recenserar den som en shoppingbag för barnvagnar. Den är smidig och enkel att förvara då man inte använder den. Den tar liten plats och den är snygg och välgjord i hållbar bomull.

Passar lika bra för matvaror, sandiga strandleksaker som för plånbok och en bok

Nu under sommaren har jag verkligen insett hur smart det är med nätkasse i bomull när man ska frakta hem sandiga hinkar, spadar och blöta badkläder från stranden och då har den här kassen varit perfekt. Lika perfekt som den varit då varukorgen redan är fylld med mat men man går med ett paket blöjor i handen.

Går att tvätta i 40 grader i maskin

Skulle den bli smutsig vid användning är det bara kasta in den i tvättmaskinen och tvätta upp den. Torka den och börja sedan använda den igen. Enkelt och smidigt.

Universell och passar de flesta barnvagnar med vanlig bredd på handtaget

Jag har testat den på flera olika barnvagnar jag haft hemma och den har passat jättebra på alla. Jag skulle kunna tänka mig att den kanske inte är kompatibel med t.ex. Dubatti One då de har extremt brett handtag som kanske inte fästet når runt men i övrigt kommer jag inte på någon vagn den inte passar på.

Häng den i mitten på syskonvagnen eller häng upp två

Jag brukar inte göra skillnad på var jag hänger skötväska, organizer eller shoppingkasse när jag kör syskonvagn i bredd eller singelvagn. Jag brukar hänga den mitt på handtaget vilket som och det har jag gjort även med den här nätkassen. Men jag tänker att man även kan utnyttja bredden och hänga två kassar bredvid varandra om man hellre vill det.

Rymlig och får med sig både det ena och det andra

När man ser den hopvikt är det lätt att få för sig att den kanske inte är så rymlig men den växer verkligen när man hänger den på vagnen och man får med lätthet plats med ett paket blöjor och fler matvaror om man vill utan att den blir helt full.

Knäpp av den och bär ut maten till köket utan att smutsa ner golven. 

Då man kommer hem med barnvagnen är det bara att knäppa av kassen från vagnen och bära in hela kassen med innehållet utan att rulla in vagnen längre än till hallen.

Då påsen är tömd är det bara vika ihop den och lägga den i skötväskan eller varukorgen tills den behövs igen.

Även om man har gott om plats i varukorgen är det här ett perfekt komplement. 

Om du är som jag var när jag var föräldraledig så brukade jag alltid lämna hemmet med en barnvagn med helt tom varukorg och sedan fylldes den på under dagen så då jag kom hem var hela varukorgen fylld med mat och saker och någon kasse hängde i en barnvagnskrok på handtaget på barnvagnen. Den här kassen är perfekt för sådan tillfällen. Den är så liten att den alltid kan ligga i varukorgen och den tar inte upp onödig plats. När man behöver den hänger man den på handtaget och kan fylla den med massor av saker utan att behöva köpa en onödig kasse med ett plasthandtag som går sönder efter halva vägen.

100% Ekologisk GOTS certifierad bomull

Det andra viset som den här nätkassen imponerar på mig är att den är giftfri, genomtänkt och miljövänlig. Den är gjord av 100% Ekologisk GOTS certifierad bomull.

Vad betyder GOTS certifierat? 

GOTS står för Global Organic Textile Standard och det är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

Det finns två nivåer: en produkt som bär GOTS-märket med nivån ‘organic’ måste innehålla minst 95% certifierad ekologisk fiber medan övriga med GOTS-märket måste innehålla minst 70 % ekologisk fiberråvara.

Vid tillverkning är det förbjudet att använda över ett visst gränsvärde av giftiga tungmetaller, formaldehyd, blekningsmedel, aromatiska lösningsmedel och de färdiga textilprodukterna får inte innehålla några hälsoskadliga ämnen

Innerhåller inga ämnen jag inte vill att mitt barn ska få i sig. 

Även om mitt barn kanske inte leker med den här nätkassen utan det är jag som bär saker i den så tycker i alla fall jag att det alltid känns extra viktigt att ha bra och giftfria produkter runt mina barn.

KeepJar har kontroll redan från tillverkningsskedet. 

Sista sättet som den här nätkassen verkligen berör mig hänger ihop med GOTS certifieringen och med hela KeepJars grundtanke om hållbart leverne.

Du kan läsa mer om grundtanken här men det är bland annat att KeepJars ekologiska textilprodukter tillverkas alla på en och samma fabrik i Indien, vilken KeepJars grundare Annamaja Segtnan kom att besöka under sin tid som designstudent och social entreprenör i Indien 2007-2012.

Det vanliga inom textilbranschen är att textilarbetare får betalt per sydd produkt, vilket skapar en enorm stress hos arbetstagaren. På den här fabriken tillämpar man månadslöner, vilket är ovanligt i textilbranschen.

Arbetarna får betalt även vid tillfällig nedgång i produktionstakt. Föräldrar har rätt att gå ner i tid (för att hinna med familjelivet och hushållsarbete).

Det finns en handlingsplan för att undvika sexuella trakasserier på arbetsplatsen och en särskild kommitté har möten en gång i kvartalet för att identifiera och förebygga.

Indiska hemmafruar packar produkter och kommer ut i arbetslivet

Företaget arbetar aktivt för att anlita hemmafruar för att packa produkter, som ett sätt att få ut dem i arbetslivet. 80% av arbetarna bor inom 10 min gångavstånd från fabriken och kan välja att äta hemma på lunchen.

Mer om nätkassen och pris

Nätkassen kostar 195 kr och säljs bland annat hos –

Babyland

Ekotjusigt

Rekoshoppen

Annamaja som driver KeepJar är en riktig förebild

Det här har varit en jätterolig recension att göra. Inte bara för att det är en väldigt välgjord och användbar produkt utan för att Annamaja är en parallellklasskompis till mig från högstadiet.

Medan jag tog studenten och började fundera över om lilla eller stora bargatan på Kos var bäst eller om jag skulle åka Viking Line eller Silja Line så studerade Annamaja industridesign på Konstfack och åkte på utbytesstudier till den världsberömda indisk designskolan National Institute of Design i Ahmedabad, Gujarat.

2013 vann KeepJar pris för Årets Nyhet på branschmässan Barn och Baby för innovationen “KeepJar” där barnmatsburkar enkelt återbrukas som glasnappflaskor.

Idag finns varumärket representerat över hela Europa med huvudsaklig försäljning i Sverige, Norge och Finland.

Tack Annamaja för att jag har fått recensera din nätkasse. Den har imponerat hårt på mig.

Annonser