Jag har fått äran att testa och recensera UPPAbaby MINU som är den senaste familjemedlemmen från UPPAbaby och nu har jag skrivit ihop en liten recension

Tre extra plus

  1. Oerhört enkel att fälla ihop. Går att göra med bara en hand
  2. Väldigt genomarbetat vagn med hög kvalité även i smådetaljerna
  3. Superhärlig körkänsla

Tre små knorr

  1. Suffletten hade gärna fått vara enfärgad i samma tyg hela vägen.
  2. Endast framåtvänd
  3. Snäppet större hopfälld än IATAS rekommendation för handbagagestorlek

Supersmidig cityvagn med hög sittvikt och lättlastad varukorg

Jag blev oerhört glatt överraskad då jag plockade upp den här vagnen och började klämma på den. Den har oerhört hög kvalité i allt från tyger, stoppning, chassi och äkta skinn på handtagen. Dessutom känns den väldigt stabil då man kör den och sittdelen är väl tilltagen både i djup och höjd på ryggplattan så även större barn åker väldigt bekvämt i den här.

Godkänd till en sittvikt över 20 kg

I Europa testas än så länge barnvagnar allt som oftast bara upp till 15 kg så i Europa har UPPAbaby MINU testats och blivit godkänd till en sittvikt om 15 kg men i USA testas exakt samma vagn till högre sittvikt och där är UPPAbaby MINU testad och godkänt till en sittvikt om 22,7 kg. Det här är en väldigt rejäl och stabil vagn och jag skulle absolut inte dra mig för att köra den med barn som väger där omkring.

Djup sittdel och hög ryggplatta

Den höga sittvikten rimmar bra med hur bekvämt även större barn kan sitta i den här. Den djupa sittdelen gör att barn sitter bra utan att halka ner och den långa ryggplattan gör att även längre barn kan vila i den.

Viloläget är som ett klassiskt sulkyläge

UPPAbaby MINU har inte fullt liggläge utan ett,  i mitt tyckte helt godkänt viloläge i samma klass som Babyzen YOYO+ och Baby Jogger City Tour. Mina barn har sovit gott i den och inte behövt fullt liggläge. Har man mindre barn så finns det liggdel med helt plant liggläge.

Hade kunnat önskat mig vändbar sittdel

Nu är UPPAbaby MINU byggd för att kunna fällas ihop enkelt som ett dragspel och då fungerar det kanske inte att ha en vändbar sittdel och i kombination med att det är viloläge och inte fullt liggläge så skulle jag säga att även om den absolut går att använda från att barnet är 6 månader så kommer den här vagnen till sin fulla rätt först då man har barn runt året och över. Den stora tittluckan gör att man ändå känner en viss kontakt med barnet då det ligger och sover men hade jag fått önska fritt hade jag velat kunna vända sittdelen mot mig då barnet somnat.

Hårda lättrullade hjul

Man blir väldigt glad då man tar tag i UPPAbaby MINU och börjar rulla den för den rullar verkligen lätt och tyst. Den är väldigt skön att köra och den har hårda PU-foam däck som verkligen inte samlar på sig märken efter sten eller liknande. Min MINU har rullat på de flesta underlag (utom snö) och den har inga som helst märken efter underlaget.

Rymligare varukorg än man tror då man ser den

När man ser vagnen ser den liten och nätt ut men när man börjar lasta in saker i varukorgen inser man att den är stoooor. Den rymmer väldigt mycket saker och den är godkänd till en lastvikt om 9 kilo. hela fyra kilo mer än normen.

Väldigt liten hopfälld, snubblande nära handbagagemått men perfekt bilvagn.

Hopfälld har UPPAbaby MINU måttet  52 x 29 x 58 cm (LxBxH) och väger bara 6,7 kg (inkl Chassi, sits, hjul och varukorg)

Det är verkligen litet och kompakt och den är en perfekt bilvagn.

IATAs rekommendation

Enligt dagens IATA-standard (en frivillig överenskommelse mellan flygbolagen) får handbagaget vara högst 45 cm x 25 cm x 56 cm. De flesta flygbolag använder sig av dessa begränsningar men olika flygbolag kan ha olika regler för handbagagets mått och vikt.

Cityvagn inte handbagagevagn

Men det gör lixom inget att UPPAbaby MINU inte är en handbagagevagn för den duger till så mycket mer än att rulla fram och tillbaka på en flygplats. Det här är en riktigt kompakt sulky som enkelt blir den vagn du väljer om du bor några trappor upp utan hiss, om du har liten trång hall och vill hänga upp den på en krok som förvaring eller om du vill ha en rejäl vagn som ändå inte tar upp hela bagageutrymmet på bilen.

Pris

UPPAbaby MINU kostar omkring 3795 kr och det är den verkligen värd. En väldigt smidig vagn som lätt blir den du väljer om du ska iväg på snabba ärenden.

Här är länk till pricerunner där flera butiker listas

Tack 

REIREI och UPPAbaby för att jag fått testa och recensera er lilla nyhet. Det har varit ett sant nöje.

Annonser