Jag har fått äran att testa och recensera Graco Evo Avant i versionen Bretton stripe och nu har jag skrivit ihop en liten recension.

Tre extra plus

  1. Prisvärd. En komplett vagn ny ur kartong för omkring 3000 kr
  2. Fullt liggläge på sittdelen så går att använda från nyfödd
  3. Enkel att fälla ihop

Tre små knorr

  1. Suffletten hade gärna fått vara lite lägre även i utfällt läge
  2. Fotstödet hade också gärna fått vara ett snäpp längre
  3. Högsta läget på handtaget hade gärna fått vara högre

Väldigt prisvärd och snygg vagn 

Det här är en riktigt bra vagn i budgetsegmentet och den ska självklart recenseras som det och inte jämföras med vagnar som kostar 10 000 kr mer. Men jag måste säga att jag tycker det här är en väldigt trevlig vagn och oerhört mycket vagn för pengarna. Den är lätt att fälla ihop, den är stabil att köra och den har ställbart knäledshandtag och dessutom vändbar sittdel med fullt liggläge. Det är mer än många dyrare vagnar klarar av. Dessutom tycker jag att Graco har lyckats oerhört bra med designen på den här vagnen. Den är oerhört snygg eller hur.

Smäckert chassi som inte ser klumpigt ut och vackert konstläder på handtag och bygel. Dessutom väger den bara 9,6 kg som sittvagn. Det är väldigt imponerande och det ihop med att den är lätt att fälla ihop gör att den funkar väldigt bra som bilvagn då man ska lyfta den in och ur ett bagageutrymme.

Mycket bättre alternativ än många begagnade köp

När jag och min man köpte vår första barnvagn köpte vi en begagnad vagn på blocket för 4000 kr med trasig handbroms, grusätna däck och slitet tyg i sittdelen. Nu när vi testat den här vagnen så säger vi båda två att vi önskar att vi vetat om den här istället och köpt den.

Stokke är den enda vagn jag vet om som låter garantin följa med vagnen även om man säljer den. Övriga barnvagnsföretag lutar sig mot konsument köpslagen som säger att det är första ägaren som har garantin för sedan kan man inte spåra hur vagnen behandlats.

Jag har skrivit mer om garanti på barnvagn då du köper begagnat i ett tidigare inlägg

Så för mindre pengar skulle vi fått en helt ny vagn ur kartong. Den skulle ha medföljande garanti, vi skulle varit helt säkra på att den inte stått i ett fuktigt källarförråd och möglat eller skumpats ner för trappor varje dag så handtaget fått slita onödigt.

Lätta däck som inte blir buckliga av grus

När jag monterade vagnen så reagerade jag på hjulen att de ser ut att vara gjorda i EVA och tänkte att det skulle bli intressant att se hur de håller mot underlaget. Men kolla in själv. Jag har kört vagnen på både asfalt, grusväg och större grus och det är lite småsten på något ställe men inte alls de gropar man är van att se vid EVA.

Hjulmaterialet är dessutom så lätt så det bidrar till att vagnen väger mindre. De främre hjulen är låsbara snurrhjul.

Normalstor varukorg som är enkel att lasta i och ur

En barnvagn i den här storleken bör ha en varukorg som är godkänd till fem kilo och det har Graco Evo Avant. Den är rymlig och enkel att lasta i och ur och har meshnät på sidorna som gör att man lätt ser vad man har i den.

Vändbar sittdel med fullt liggläge

Graco Evo Avant har en vändbar sittdel så man kan välja om man vill ha sittdelen mot sig eller från sig. Dessutom har sittdelen fullt liggläge vilket gör att vagnen kan användas från födseln med t.ex. mjuklift, till ungefär 3 års ålder (15 kg)

Kompatibel med Gracos liggdel Evo

Vill man kan man även köpa till en riktig liggdel istället som tillbehör.

Finns även babyskyddsadaptrar

Ett annat tillbehör som finns är babyskyddsadaptrar som går att köpa till separat.

Suffletten hade gärna fått vara ett snäpp längre även om den redan är Förlängningsbar

Suffletten hade gärna fått vara ett snäpp längre även i förlängt läge men samtidigt hade vagnen blivit tvungen att gå upp i pris om den skulle bli längre och det tycker jag inte det hade varit värt. I övrigt är den väldigt fin med ett mönstrat innertyg, vadderad liten keps och melangefärgat yttertyg.

Bra tittlucka/vädringslucka med meshnät

Jag testade att slänga på en Bugaboo Buffalo Sufflett med Buffalos bågar och den var lite för bred men själva fästet satt bra på chassit så jag skulle kunna tänka mig att Bugaboo Donkeys båge, fäste och sufflett sitter jättebra på den. Så skulle jag rulla den som enda vagn skulle jag nog uppgradera just suffletten.

Ställbart knäledshandtag

Graco Evo Avant har ett ställbart knäledshandtag täckt med konstläder. Högsta läget på vagnen är helt ok för mig som är 175 cm men det hade gärna fått gå att höja ännu lite till.

Enkel att fälla ihop

Själva vagnen är väldigt enkel att fälla ihop genom knappar på handtaget och sedan böja ihop den som en fällkniv. Det hade varit praktiskt om man kunde förvara den stående men lättheten att fälla ihop den och ställa den på högkant funkar bra.

Pris

Som sittvagn kostar Graco Evo Avant omkring 2995 kr och som komplett duovagn med både sittdel och liggdel ligger den på omkring 4495 kr.

Tack 

Tack Graco Scandinavien för att jag har fått chansen att testa och recensera er vagn. Det har varit väldigt kul och den har verkligen imponerat på mig i sin klass.

Annonser