Som om Adapt & 360 fått ett kärleksbarn

Förra året släppte Ergobaby en helt ny bärsele som kombinerar det bästa från Ergobaby Adapt genom att den går att använda direkt från nyfödd utan spädbarnsinlägg och det bästa från Ergobaby 360 genom att det går att bära barnet vänt framåt i den.

Förutom det så har den adaptens möjlighet till att korsa axelbanden i ryggen vilket avlastar väldigt bra och man behöver inte knäppa ihop bandet över skulderbladen.

Precis nu i den här supervärmeböljan vi har haft så har jag haft lyckan att få testa och recensera Ergobabys allt-i-ett bärsele Omni 360 Cool Air Mesh som lovar maximal ventilation.

Cool Air Mesh

En av de speciella sakerna med den här bärselen är att den har ett tyg i mesh. Det släpper igenom väldigt mycket luft så barnet kan svalka sig på ett annat sätt än i en klassisk sele och meshtyget gör även att tyget blir väldigt mjukt och följsamt för barnets rygg.

Justerbar skena för reglering av sittposition

En annan sak som är speciellt för OMNI Cool air mesh är att istället för de klassiska knapparna på 360 som justerar bredden på sittpositionen (om man vill ha barnet vänt mot sig eller från sig) så har den här selen en justerbar skena istället.

Det gör att man enkelt kan justera ställningen på språng. Man behöver inte lyfta ut barnet ur selen då man vill vända det utan man lossar lite på axelbanden, justerar skenan och sedan vänder man barnet.

Perfekt om man gått runt framåtvänd och ser att barnet börjar bli trött, då är det bara vända och fortsätta bära utan att störa barnet.

Solskydd, extra stöd när barnet somnar

Det finns även ett solskydd fastspänt på selen som man ta fram ut en ficka om barnet somnat i selen. Det stöttar upp så huvudet inte behöver spänna sig.

Alla bärpositioner

Den här selen möjliggör att bära framåtvänt, mot mage, på höften och på ryggen. Alla bärpositioner helt enkelt.

Från nyfödd på riktigt, helt utan inlägg

Ergobaby OMNI 360 har likt Ergobaby Adapt förmågan att låta dig bära ditt barn i selen redan från nyfödd utan spädbarnsinlägg, kuddar eller filtar. Du bär ditt barn i samma sele från att den är nyfödd till 20 kilo.

Tjocka sköna axelband som avlastar och går att korsa

Jag tror inte alla tänker på det. Men eftersom axelbanden går att knäppa upp så behöver man inte bara bära med axelbanden som på en ryggsäck utan man kan även korsa dem likt ett boxarkryss i ryggen.

Eftersom man knäpper axelbanden fram så går det enkelt att nå spännena själv då man tar på sig selen.

Det här sättet att bära gör att axelbanden inte glider och det avlastar väldigt skönt.

Panel som växer med barnet

På en del selar har man ett nyföddsinlägg för att selen inte ska vara för stor när barnen är små. OMNI 360 har istället en justerbar panel som växer med barnet den första tiden.

Selen går att justera i tre olika storlekar så att barnet alltid sitter säkert och får det stöd den behöver.

från nyfödd till 20 kilo

Omni 360 växer med ditt barn från nyfödd till 20 kg. 20 kg är dock en fyraåring eller femåring (oftast) och då skulle jag rekommendera att man byter till en toddlersele för de har större sittdel och avlastar mer för barnet och den som bär.

Men jag har själv burit min fyraåring på 100 cm och 15 kilo i Ergobaby OMNI 360 så jag vet att det går. Se själva

Pris

Ergobaby OMNI 360 Cool Air Mesh kostar omkring 1 400 kr i butik och finns hos i princip alla barnbutiker.

Här är länk till prisjakt

Tack

Tack Ergobaby Skandinavien för att jag fått testa och recensera er sele.

Annonser