Jag har fått äran att testa och recensera Akta Graco Stadium Duo Sport Luxe som är en smal och lättkörd syskonsulky på längen och nu har jag skrivit ihop en liten recension

Tre extra plus

1 Enkel att fälla ihop och förvara stående

2 Tåliga lättrullade hjul

3 Fullt liggläge på en sittplats

Tre små knorr

1 Suffletterna är väldigt korta

2 Ryggplattorna hade gärna fått vara längre

3 Med Snacktray på är den trång att gå i eller ur

Smidig syskonsulky för att få med två barn på en gång

Jag rullar den här vagnen dagligen till och från förskolan och den är verkligen guld värd för sådana utflykter.

Den har även fått följa med till otalet lekplatser i sommar. Den är supersmidig som sittsulky när man ska iväg på äventyr i närområdet.

Enkel att fälla ihop men tar upp plats

Anledningen till att jag säger närområdet är för att jag inte tänker bilvagn då jag tänker på den här. Den är väldigt lätt att fälla ihop och förvara stående i hallen men den är lite skrymmande om man ska lyfta in den i bilen flera gånger om dagen. Den väger även 15 kg och ska man lyfta vagnen räknas varje kilo

Tåliga hjul

Jag var först skeptisk då jag plockade upp den här vagnen och kände hur lätta hjulen var. Trodde de skulle äta grus direkt på första promenaden men spana in bilden. Jag har som sagt rullat den här vagnen dagligen och det är inte minsta lilla märke i hjulen. Väldigt imponerande

Större varukorg än man tror och lätt att lasta

Två kassar med förskolekläder fyllda till bredden och ändå plats kvar. Det kallar jag godkänt.

Den går upp högt och bygger mer på höjden än längden. Den är dessutom lätt att lasta i och ur.

Barnen sitter bra och gillar att åka den

Båda barnen tycker väldigt mycket om den här vagnen och den som åker fram brukar vända sig om och prata med den som åker bak.

Ingår snacktray som standard

Jag använder inte selen i vagnen för snacktrayen som ingår sitter tight och har funkat väldigt bra som bygel. Oscar sitter ofta med armarna lutade på den när han åker och vattenflaskan har fått stå där ibland.

Fullt liggläge på bakre sittplatsen

Den bakre sittplatsen har fullt liggläge och vill man använda vagnen med en nyfödd får det absolut plats en mjuklift eller hårdlift att ställa där.

Mina barn har inte sovit i vagnen men skulle man varit iväg en hel dag så hade det funkat även om inte benen hade gått att höja så de hade fått sova med benen i ”sittposition”.

Bra alternativ som syskonsulky

Sulkys brukar erbjuda ett litet viloläge och brukar köpas när man har barn som är runt 18 månader och äldre och mest sitter upp då man är iväg.

Får man tag i en syskonsulky så brukat den bygga på bredden med rätt små sittplatser.

Den här är en smart lösning med syskonsitsar i längd där både min tvåårig på 90 cm och min fyraåring på 100 cm får plats och den är faktiskt väldigt lättkörd även fullastad med 15×2 kilo barn i den

Godkänd sittvikt 15 kg per sittdel

Totalt 30 kilo barn (15 per sittdel) och fem kilo i varukorgen är vagnen godkänd för. Min sitter väger 15,7 kg och jag funderar inte innan hon får klättra i utan hon kommer få åka även om några kilon om hon vill.

Rullar lättare än flera av mina duovagnar

Visst den har inte supertyst och den känns ju att den inte är genomarbetad som de duovagnar och har som bygger syskonvagn på längden. Men den är lättrullad och inte tung att köra två barn i. Sen har jag såklart inte rullat den i snö än.

Prisvärd

Man får en helt nya syskonsulky i kartong med garanti i två år för under 2000 kr. Garanterat mögelfri och man vet att folk inte misshandlat den.

Ordinarie pris är 2500 kr men jag har sett att vissa butiker nu har den för under 1900 kr. Det är väldigt bra och för den pengen är det mycket vagn.

Tack

Tack ProSupport och Graco Skandinavien för att jag har fått testa och recensera er vagn.

Annonser