I flera år har jag suktat efter den här bärstolen då båda mina barn allt som oftast hamnar på axlarna när vi är ute och går och nu har jag äntligen fått testa den så här kommer en recension.

Största fördelen är att man får händerna fria

Den riktigt stora vinningen man får av den här bärstolen till skillnad från att bara lyfta upp barnet direkt på sina axlar är att man kan spänna fast barnets midja och barnets ben så man inte själv behöver hålla i barnet för att det inte ska ramla.

Det här gör att om man har en ombytlig tvååring hemma som i början av promenaden absolut skulle åka vagn för att sedan med exakt samma övertygelse absolut inte ska åka vagn så får man händerna fria att knuffa med sig vagnen är trots att man har barnet på axlarna.

Hård konstruktion likt en skyddsväst

Själva ”selen” som man har runt axlarna är gjort i hårdare tyg med förstärkta plattor i samt stålbågar som går upp som en ryggplatta och ner över skulderbladen.

Att tråckla på mig den här känns ungefär som att dra på sig en skyddsväst och den är inte speciellt mjuk och följsam. Att få av den är än svårare och kräver lite svett eller hjälp tills man får in rätta knycket.

Hård konstruktion gör det svårare att lyfta upp barnet

Jag har upplevt det som att den hårdare konstruktionen i selen gör att det är svårare att lyfta armarna rakt upp vilket behövs för att få upp barnet på axlarna. Det går absolut men inte lika enkelt som utan västen på.

Ergonomin för barnet

Jag har testat den här både med min tvååring och med min fyraåring och de sitter väldigt bekvämt. De vilar rumpan på mina axlar och de har ett stöttande ryggstöd bakom sig. Ingen av de har ens reagerat på att jag spänt fast deras smalben utan de har snarare tyckt det varit skönt.

Ergonomin för bäraren

Det säger ju sig själv att om man lyfter upp en vikt på axlarna så flyttar man upp tyngdpunkten och det blir vingligare och tyngre än om man bär på ryggen.

Så det var jag helt med på då jag fick hem den för att testa att den inte skulle avlasta barnets vikt på samma vis som en toddlersele gör.

Att den har ryggstöd gör dessutom att barnet kan luta sig bakåt viket även flyttar tyngdpunkten ännu en bit från kroppen så jag tycker det blir en större påfrestning på mina skulderblad och svank med den här än om jag har barnen direkt på axlarna.

Den hårdare konstruktionen verkar dessutom inte helt optimal för mina nyckelben för när jag brutit även en kortare bit känner jag mig öm efteråt.

Får plats i en varukorg hopfälld

När man inte använder bärstolen går det att fälla ihop den på mitten och lägga in den i varukorgen på t.ex barnvagnen.

Jag har inte riktigt fått till rätta knycket för att fälla ihop den och får det inte att fungera om jag drar i bandet som det står ”pull to fold” på utan jag får dra upp varje stålpinne för sig och fälla den.

Oerhört smart idé

Jag älskar idén med den här bärstolen och allt som oftast hamnar barn på axlarna så det vore väldigt skönt att kunna spänna fast benen på dem så att man får händerna fria. Men den här konstruktionen som den är i nu avlastar inte riktigt på det vis jag hade hoppats på.

Kanske en mjukare väst för att bära äldre barn?

Min tanke är att om man bär barn från två år och uppåt kanske man inte behöver ryggstödet utan kanske istället kan utveckla någon mjukare väst som är enklare att trä på och vars uppgift bara är att hålla fast benen?

Pris

Ordinarie pris är 1495 kr men just nu säljer Jollyroom de för 1299 kr

Tack MiniMeis för att jag fick recensera er produkt ☺️

Annonser